28 Kasım 2011

Cosmopolitan Dergisinden (Bölüm 2 Detoks)

O zaman keyifli bir detoks için yapmamız gerekenleri özetleyelim.

Detok;
Bol meyve (Diyet yapmıyoruz. Meyvelerin cinsi ve miktarı sizin hafifleme duygunuzla paralel olmalı;)..)
Bol su (Düşünün ki kirli bir havuzunuz var. ne kadar çabuk temizlensin istiyorsunuz. İşte sırrı bol suyla, toksinlerin atılımını hızlandırmak)
Bitki çayları (Hadi biraz da bağırsakları ve dolaşımı sevindirelim. Bana sorarsanız denemediğiniz tatmadığınız bitki çaylarını deneyebilirsiniz. Ve ayrıca kaynattığınız bitki çaylarını biraz soğutup, içerisine bol buz koyup harika bir karışım elde edebilirsiniz. Üzerine minik bir şemsiye koymayı unutmayın. )
Meyve suları
Meyve kuruları (Belki denizden çıktıktan sonra bir iki kuru üzüm harika olabilir. Veya çayınızı kayısı ile içiyor olmanın mutluluğunu deneyimlersiniz.)
Maden suyu


Detoks sırasında bol su içmeye özen gösterin. Böylelikle bedeninizde ki kirli su çok daha hızlı temizlenir. Meyvelerden kocaman bir meyve salatası yapabilir, dilerseniz ısırarak ta yiyebilirsiniz. Bitki çayları ile sıcak ya da soğuk alternatifler yaratabilirsiniz. Meyve suları eğer mümkünse taze sıkılmış olsun. Böylelikle sadece vitaminini değil aynı zamanda onun topraktan gelen harika enerjisini de bedeninize almış olursunuz. Bu yapacağınız kür dilerseniz yarım öğünlük, dilerseniz bir günlük olabilir.

Gün içerisinde yapacağınız minik bir detoks size kendinizi harika hissettirebilir. Fakat bedeni temizlemek sadece meyvelerle değil aynı zamanda gün içerisinde yapacağınız minik seromonilerle de olur. Hafiflik duygusunu hissetmek için sadece meyvelere yüklenmeyin. Aynı zamanda düşünceleriniz, ruhunuz ve zihninizde  bu bütünün içerisinde olmalı. Detoks öncesi çarşaflarınızı değiştirerek yattığınız yerin enerjisini yenileyebilirsiniz. Yaz ayında mis kokulu yeni serilmiş bir çarşaf  tatlı bir uykunun etkisini artıracaktır. Alacağınız keyifli duşlarla zihin egzersizlerini birleştirebilirsiniz. Böylelikle bedeninizde yaşayacağınız arınma duygusunu iki katına çıkartabilirsiniz. Duş alırken sadece bedeninizi değil aynı zamanda, zihninizde birikmiş kirli düşüncelerinizi, gözlerdeki yorgunluğu, çöp gibi olan midenizi, bağırsaklarınızı temizlediğinizi düşünün. Yani sadece bedeninizi değil sanki bedeninizin içerisini de arındırdığınızı hayal edin. Bu detoksunuzun kalitesini artıracaktır. Ve aynı zamanda  güzel bir masaj, kese, maskeler bu detoksu eğlenceli hale getirir. Böylelikle sadece bedeninizi değil aynı zamanda ruhunuzda da hafiflik duygusu yaratmış olursunuz. Yaratıcılığınıza güveniyorum.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder