28 Aralık 2012

Gece yemelerinden nasıl kurtulabilirim?


Gece yemelerinden nasıl kurtulabilirim?



            Öncelikle sorunun kökenin ne olduğu iyi tespit edilmeli. Eğer neden ötürü gece kalkıp yemek yediğinizi bilmezseniz, en etkili yöntem bile sizin için etkisiz kalacaktır.

Gece kalkıp yemek yemenin kişiye özel sebepleri olabileceği gibi bazı ortak nedenleri de vardır. Bunların neler olduğunu, kısaca nasıl çözümler bulabileceğinizi özetleyeceğim.

* Can sıkıntısından dolayı gece atıştırmaları çok yüksek olabilmektedir.



     Böyle durumlarda genellikle televizyon karşısında, atıştırmalar olabiliyor. Zihni oyaladığımız noktalarda atıştırmaları daha rahat yapıyoruz. Neden mi? Çünkü zihin susuyor. Vıdı vıdı yapacak birileri kalmıyor ortada. Yoksa o sürekli neden yedin, niçin yedin, çok yedin şeklinde uyarılar yapacak ve sizin canınızı sıkacaktır. İşte bu yüzden bir çok kişi yemek yeme işini televizyon seyrederken, film izlerken, internette dolaşırken yapıyor. Böylelikle zihnin bir bölümü başka bir işle meşgulken atıştırma daha keyifli ve daha cazip hale geliyor.

Peki böyle bir sorunumuz varken ne yapabiliriz? 

Atıştırmaya nasıl engel olabiliriz? 

Yaptığınız aktiviteleri bir süreliğine değiştirirseniz atıştırma isteğiniz daha aza inecektir. Ya da önceleri meyve ve sebzeleri koyabilir ardından atıştırmaları azaltabilirsiniz. Çünkü yediğiniz yemek ne olduğunu anlamadan başlangıçta keyif veriyor gibi görünür. Hâlbuki buradan aldığınız keyif zihninizi ve bedeninizi oyalama halidir. Böylelikle alışkanlıklarınızı yaşatma özgürlüğünü deneyimlersiniz. Eğer bu durum size kilo aldıran, midenizi bulandıran, kolesterolünüzü artıran, sivilce yapan bir alışkanlıksa vazgeçmeniz çok daha iyidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder